BATONO Qvevruli ANTOKI
2022, vin roșu natural sec IG,
produs și decantat în amfore de lut qvevri (îngropate în pământ). Vin roșu sec produs exclusiv din struguri selecționați
din varietatea Saperavi, cultivați în podgoriile ˝Batono˝ din Mukuzani, Kakheti,
prin metoda antică tradițională qvevri (peste 8000 de ani vechime
atestată). Maturat 9 luni in qvevri si 6 luni în butoaie de stejar. Vinul este
de culoare rubiniu închis, aroma definitorie fiind cea de cireșe cu tonuri de
vanilie. Tempe..
Soi specific regiunii georgiene Imereti, pe coaste vestica a Marii Negre. Struguri culesi si sortati manual, vin fermentat si maturat un an in vase de lut ingropate - qvevri - prin tehnica traditionala georgiana veche de peste 8.000 de ani. Tinut 9 luni in butoi de stejar francez.Vinul are o culoare rubinie
intensa, o aromă minunată de ierburi, visine rosii proaspete si fructe
negre, cu note delicate de cirese si vanila. Gustul este specific varietal,
proaspat și arm..
Vinul are culoarea chihlimbar închis. Se caracterizează prin aroma de fructe uscate, gust puternic și armonios. Poate avea unele sedimente. Strugurii cu conținut ridicat de zahăr se culeg manual. Întregul proces de fermentație și limpezire are loc în vasele Qvevri...
Sepaj sec APPASSIMENTO din soiurile georgiene Saperavi, Shavkapito si Otskhanuri Sapere, culese si selectionate manual din zone de origine. Strugurii Saperavi si Shavkapito sunt deshidratati la soare. Fermentat si maturat in vase din lut ingropate - QVEVRI - tehnica traditionala georgiana veche de peste 8.000 de ani. Tinut 2 ani la baric francez. Decantare recomandata.Vinul are o culoare rubinie inchisa, are o aromă minunată cu note
delicate de cigar, pasta de alune, prune si vanila.&..
Vin natural din soiul Tavkveri produs prin metoda georgiana traditionala de fermentare si maturare in vas ingropat din lut - Qvevri - metoda veche de peste 8.000 de ani. Struguri culesi si selectionati manual. Decantare recomandata.Vinul are o culoare rubinie aprinsa
cu note purpurii. O aromă specifica cu note de cirese
albe si ierburi, insotite de note minerale si arome fine de condimente. Gustul este proaspăt și
armonios, cu aciditate placuta. Se asortează cu brânzeturi tari,
pre..