Home » Vinării » Georgia » DEKANOZISHVILI MARANI Ltd

DEKANOZISHVILI MARANI Ltd

DEKANOZISHVILI MARANI Ltd

Home » Vinării » Georgia » DEKANOZISHVILI MARANI Ltd

Povestea vinariei

Industria vinicolă din Georgia are o istorie îndelungată, de milenii.

“In secolul trecut, inaintasii mei au plantat o mica podgorie cu soiul de struguri Saperavi in Kakhetia, in satul Tokhliauri. De aici a pornit istoria si adevaratul sens al vietii familiei noastre. Incepand de atunci, am fost legati de vinificare. Intr-unul dintre ani, strugurii nu au putut fi culesi in perioada de recoltare si s-au stafidit in vie. Am decis atunci sa zdrobim si stoarcem asa uscate cum erau boabele de strugure. Stoarcerea strugurilor stafiditi dar sanatosi ne-a oferit un rezultat interesant: am obtinut un vin complet diferit ca aroma si gust. Diferit radical in structura sa de “Saperavi in Qvevri”, volum alcool, dar cel mai important – in gust. Astfel s-a nascut idea producerii unui nou tip de vin. In 2004 am plantat o podgorie mai mare in Tokhliauri, iar in 2016 primul vin a fost creat sub numele de “Dekanozishvili”, aducand cu el multi ani de experienta in vinificarea strugurilor deshidratati – “Appassimento”. Sper ca vinul nostru sa va incante si sa-si ocupe locul intre lideri.”
George Dekanozishvili

La concursul Mundus Vini, Meninger, Germania 2022,
Dekanozishvili 2016” a obtinut Medalia de Aur.

Vinurile

DEKANOZISHVILI RESERVE ROSU

DEKANOZISHVILI RESERVE ROSU

Produs

Categorie

Culoare

Sepaj sec APPASSIMENTO
Roșu
Alb
Varietate: Saperavi 68% - struguri deshidratati timp de o luna culesi manual (Kahetia, Sagarejo) Otskhanuri Sapere 22% struguri culesi manual (Imereti, Terjola) Shavkapito 10% - struguri deshidratati timp de o luna culesi manual (Kahetia, Sagarejo)
Regiune: Georgia Kahetia+Imereti
Vechime: 2016
Îmbuteliere: 2021
Alcool: 14,5%
Cantitate sticlă: 750 ml
Vinul are o culoare rubinie intensa. O aromă minunată cu note delicate de cigar, pasta de alune, prune si vanila. O aromă minunată cu note delicate de cigar, pasta de alune, prune si vanila. Medalia de Aur la concursul Mundus Vini, Meninger, Germania 2022

Servire: 18°C
Temperatura de păstrare: 18°C