Home » Vinării » Georgia » VAZIANI

VAZIANI

VAZIANI

Home » Vinării » Georgia » VAZIANI

Povestea vinariei

Compania Vaziani a fost fondată în anul 1982, la acel moment una dintre cele mai moderne unități de vinificație din regiunea Telavi, Kaketia. După anul 1991, când Georgia și-a recăpătata independența, sectorul vitivinicol georgian a parcurs un drum plin de provocări, caracterizat de menținerea vinificației tradiționale qvevri, veche de peste 8.600 ani, alături de introducerea unor tehnici moderne europene, naturalizate in Georgia începând cu anul 1812. Astfel, în anul 2012, Vinăria Vaziani a modernizat linia de producție de tip european, fiind aduse cele mai moderne echipamente italiene de zdrobire și control al fermentării, inclusiv tancuri de oțel inoxidabil performante. Cu ocazia modernizării s-a reușit și restaurarea a 39 de vase de qvevri vechi de peste 120 ani, existente în vinărie din timpul Regatului Makashvili. Pe cele 120 ha de vie, deținute în renumita micro-zonă Kindzmarauli, sunt cultivate îndeosebi soiuri locale, dar în ultimii ani au fost introduse și câteva soiuri străine. Vinificatorii valoroși ai vinăriei au știut să pună în valoare caracteristicile de excepție ale micro-zonei vitivinicole Kindzmarauli, creând atât vinuri tradiționale qveri, cât si unele deosebit de apreciere pe tehnica modernă europeană, premiate la concursuri internaționale. La baza vinului de calitate Vaziani stau selecționarea strugurilor, recoltarea manuală cu controlarea calității și idei novatoare de vinificare.

Vinurile

Vaziani Khvanchkara 2022

Vaziani Khvanchkara 2022

Produs

Categorie

Culoare

Georgia
demidulce
Vinul are o culoare rubinie aprinsă.
Varietate: Alexandrouli (70%) si Mujuretuli (30%) struguri culesi manual (DOC, zona Bugeuli, regiunea Racha-Lechkhumi )
Regiune: Racha-Lechkhumi
Vechime: 2022
Îmbuteliere: 2023
Alcool: 12%
Cantitate sticlă: 750 ml
Asortare: se asortează cu varietate de brânzeturi, carne, deserturi, ciocolată neagră .
O aromă specifica de fructe roșii de pădure, cu note delicate de vișine supracoapte, care întregesc un corp suculent. Gustul este proaspăt, corpolent și armonios, notele de căpșuni și zmeură, învăluie întregul palat. Un vin bogat, bine structurat cu tanini moi, catifelați, postgust delicat și de durată.

Servire: 12-16 °C
Temperatura de păstrare:

Vaziani Rkatsiteli 2022

Vaziani Rkatsiteli 2022

Produs

Categorie

Culoare

Georgia
sec
Vinul are o culoare rubinie aprinsă.
Varietate: Rkatsiteli (100%) struguri culesi manual
Regiune: Eniseli-Tsinandali, Kakheti
Vechime: 2022
Îmbuteliere: 2023
Alcool: 12.5%
Cantitate sticlă: 750 ml
Asortare: se asortează foarte bine cu pește și preparate cu legume, khachapuri.
O aromă specifica de fructe tropicale, buchet grapefruit si ananas. Gustul este proaspăt, bine balansat și crocant. Un vin armonios, cu ușoară aciditate

Servire: 10-12 °C
Temperatura de păstrare:

Vaziani Saperavi-Cabernet 2019

Vaziani Saperavi-Cabernet 2019

Produs

Categorie

Culoare

Georgia
sec
Vinul are o culoare rubinie aprinsă.
Varietate: Saperavi (50%) si Cabernet Sauvignon (50%) struguri culeși manual
Regiune: Eniseli-Tsinandali, Kakheti
Vechime: 2019
Îmbuteliere: 2023
Alcool: 12.5%
Cantitate sticlă: 750 ml
Asortare: Se asortează cu carne prăjită, steakuri cu sos de ciuperci.
Un vin nobil, complex, cu o aromă specifica de fructe roșii, cu note delicate de vișina supracoapta, un corp rotund. Gustul este proaspăt, catifelat, savuros, cu tanini bine integrați, plăcuți. Postgust lung.

Servire: 14-16 °C
Temperatura de păstrare:

Vaziani Mtsvane-Khikhvi 2021

Vaziani Mtsvane-Khikhvi 2021

Produs

Categorie

Culoare

Georgia
sec
Vinul are o culoare galben pai pal.
Varietate: Mtsvane (50%) și Khikhvi (50%) struguri culeși manual
Regiune: Eniseli-Tsinandali, Kakheti
Vechime: 2021
Îmbuteliere: 2022
Alcool: 13%
Cantitate sticlă: 750 ml
Asortare: se asortează foarte bine cu preparate cu legume, khachapuri, salate diverse, peste alb.
Un buchet puternic de arome ierboase, de flori sălbatice. Gustul este fructat armonios, cu aciditate redusa.

Servire: 10-12 °C
Temperatura de păstrare: