Home » Vinării » Georgia » Crama Kapistoni

Crama Kapistoni

Crama Kapistoni

Home » Vinării » Georgia » Crama Kapistoni

Povestea vinariei

Crama Kapistoni este o întreprindere familială situate în regiunea Kartli a Georgiei, orientată pe vinificarea qvevri a unor soiuri specific locale, din care Shavkapito și Chinebuli sunt renumiți prin expresivitate.

În limba georgiană, Kapistoni are înțelesul de cel mai bun, cel din vârf, iar alegerea acestuia ca nume pentru această cramă ne duce către dorința vinificatorilor de a produce cele mai bune vinuri qvevri. Qvevri, cu caracteristicile sale unice, este un vas de lut, căptușit cu ceară de albine și folosit pentru fermentarea, maturarea și depozitarea vinului în pământ.

Viticultura georgiană a trecut de milenii și a păstrat nealterată metoda antică și unică de vinificație Qvevri. Georgia are o istorie lungă și mândră în producția vinului, de peste 8600 ani, descoperirile arheologice indicând faptul că metodele de vinificație ale indigenilor ar putea data încă din epoca de piatră. Ca recunoaștere a acestei moșteniri, în 2013, UNESCO a acordat statutul de patrimoniu cultural imaterial al umanității metodei tradiționale de vinificație georgiană din Qvevri.

Vinurile

KAPISTONI CHINEBULI QVEVRI ALB

KAPISTONI CHINEBULI QVEVRI ALB

Produs

Categorie

Culoare

Chinebuli
Sec
ALB
Varietate: Chinebuli 100% struguri culesi manual (Kartli)
Regiune: Kartli
Vechime: 2019
Îmbuteliere: 2020
Alcool: 12.5%
Cantitate sticlă: 750 ml
Vinul are o culoare de ambră deschisa. O aromă specifica cu note de mere verzi, piersici proaspete si coajă de lămâie, cu note delicate de migdale, piper alb, flori albe de salcâm și de cireș. Gustul este proaspăt și armonios de nuci si migdale crude, lămâie verde, cu taninuri fine si aciditate placuta, postgust delicat.

Servire: 15-17°C
Temperatura de păstrare:

KAPISTONI SHAVKAPITO QVEVRI ROȘU

KAPISTONI SHAVKAPITO QVEVRI ROȘU

Produs

Categorie

Culoare

Shavkapito
Sec
ROȘU
Varietate: Shavkapito 100%  struguri culesi manual (Kartli)
Regiune: Kartli
Vechime: 2020
Îmbuteliere: 2021
Alcool: 12%
Cantitate sticlă: 750 ml
Vinul are o culoare rubinie aprinsă. O aromă specifica de fructe de pădure, cireșe amare, cu note delicate de piper roșu, care întregesc un corp suculent. Gustul este proaspăt, corpolent și armonios, cu taninuri echilibrate, postgust delicat și de durată.

Servire: 18-20°C
Temperatura de păstrare: